Aparat de ambalare in vid Laica VT3117
Aparat de vidat alimente
Pret cu TVA inclus
Descriere
- Tasta “ASPIRAZIONE”: apăsaţi această tastă pentru a selecta puterea de aspirare a aparatului în funcţie de tipul de aliment pe care trebuie să îl ambalaţi: aspirare "NORMALE" (“NORMALĂ”): potrivită pentru toate celelalte tipuri de alimente; aspirare “DELICATA” (“DELICAT”): potrivită pentru alimente delicate şi fragile cum ar fi fructele şi legumele.
- Tasta "ALIMENTI" (“ALIMENTE”): apăsaţi această tastă pentru a selecta timpul de sigilare al aparatului în funcţie de tipul de aliment pe care trebuie să îl ambalaţi: alimente "SECCHI" (“USCATE”): cum ar fi pâinea, pastele, biscuiţii şi produse similare care necesită un timp de sigilare redus; alimente "UMIDI" (“UMEDE”): cum ar fi fructele, legumele etc., toate alimentele care conţin lichide şi au un grad înalt de umiditate şi necesită prin urmare un timp de sigilare mai mare.
- Tasta “SALDA”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
- Tasta “AUTO”: dacă apăsaţi această tastă maşina va efectua automat ciclul de aspirare şi sigilare a pungii.
- Tasta “STOP”: dacă apăsaţi această tastă când maşina este în funcţiune, veţi opri funcţia selectată anterior.
- 5 pungi pt. alimente de 20 x 30 cm;
- o rola de dimensiuni 20 x 200 cm.capacitate
- debit de aer 12 l/min;
- putere compresor 110W;
- presiune de vacuum ajustabila;
- putere de aspirare -800 mbar;
- alimentare la priza;
- dimensiuni L= 35.5, W= 14.6, D= 7.6 cm;
- greutatea: 1,2 kg;
- latime maxima punga/rola 28 cm.
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne | 4-5 luni | 15-20 luni |
Peste | 3-4 luni | 12 luni |
Legume | 10 luni | 18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne cruda | 2-3 zile | 6-9 zile |
Peste proaspat | 1-3 zile | 4-5 zile |
Vanat | 2 zile | 6 zile |
Salam feliat | 4-6 zile | 22 zile |
Salam | 7-14 zile | 25-40 zile |
Cascaval | 6-20 zile | 25-60 zile |
Legume | 1-4 zile | 8-10 zile |
Fructe | 5-8 zile | 10-14 zile |
Paste/Orez/Lasagna | 2-3 zile | 6-9 zile |
Carne gatita | 3-4 zile | 10-15 zile |
Dulciuri, deserturi | 5 zile | 18-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine | 2 zile | 6-8 zile |
Biscuiti | 4-5 luni | 12 luni |
Paste/orez | 6 luni | 12 luni |
Faina | 4 luni | 12 luni |
Cafea | 3 luni | 12 luni |
Ceai | 5 luni | 12 luni |
Fructe uscate | 4 luni | 12 luni |
Caracteristici
Capacitate | 12 l/min |
Culoare | Negru |
Opinii
Pareri Aparat de ambalare in vid Laica VT3117
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.