Aparat de ambalare in vid Laica VT3118 Power Plus
Aparat de vidat alimente
Pret cu TVA inclus
Descriere
- Tasta "VACUUM": apăsând această tastă puteți selecta puterea de aspirație a aparatului: GENTLE pentru alimente delicate și fragile, NORMAL pentru toate celelalte alimente.
- Tasta "FOOD": apăsând această tastă puteți selecta tipul de lipire al aparatului: DRY pentru alimente uscate care au nevoie de timp scurt de sigilare și MOIST pentru alimente umede care conţin lichide.
- Tasta "AUTOMATIC": aparatul va selecta automat ciclul de aspiratie și sigilare a pungii.
- Tasta “SEAL”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
- Tasta “STOP”: această tastă blochează funcţia selectată anterior.
- Tasta “CANISTER”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul de vidare pentru recipiente.
- Tasta “MARINATE”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul specific pentru marinare rapidă.
- 5 pungi pt. alimente de 20 x 30 cm;
- o rola de dimensiuni 20 x 200 cm.
- debit de aer 18 l/min;
- putere compresor 120W;
- putere de aspirare -800 mbar;
- alimentare la priza;
- dimensiuni L= 40,0; W= 21,0; D= 10,0 cm;
- greutatea: 2,2 kg;
- latime maxima punga/rola 30 cm.
- orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
- pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
- caserolele petru vidare si marinare VT3304 si VT3305.
Ambalarea in vid - descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne | 4-5 luni | 15-20 luni |
Peste | 3-4 luni | 12 luni |
Legume | 10 luni | 18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne cruda | 2-3 zile | 6-9 zile |
Peste proaspat | 1-3 zile | 4-5 zile |
Vanat | 2 zile | 6 zile |
Salam feliat | 4-6 zile | 22 zile |
Salam | 7-14 zile | 25-40 zile |
Cascaval | 6-20 zile | 25-60 zile |
Legume | 1-4 zile | 8-10 zile |
Fructe | 5-8 zile | 10-14 zile |
Paste/Orez/Lasagna | 2-3 zile | 6-9 zile |
Carne gatita | 3-4 zile | 10-15 zile |
Dulciuri, deserturi | 5 zile | 18-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine | 2 zile | 6-8 zile |
Biscuiti | 4-5 luni | 12 luni |
Paste/orez | 6 luni | 12 luni |
Faina | 4 luni | 12 luni |
Cafea | 3 luni | 12 luni |
Ceai | 5 luni | 12 luni |
Fructe uscate | 4 luni | 12 luni |
Caracteristici
Capacitate | 18 l/min |
Culoare | Alb |
Opinii
Pareri Aparat de ambalare in vid Laica VT3118 Power Plus
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.